15 Ağustos 2010 Pazar

Bucaspor 0 - 1 Beşiktaş

...ve sonunda başladık. Beklediğim futbolu bugün sahada göremesem de bunu hala tam olarak hazır olmamamıza ve İzmir'in sıcağına bağlıyorum. Zaten genelde lige galibiyetle başlayamayan bir takımın taraftarı olduğumuz için bu galibiyet bize fazla bile. Ciddiyim bu konuda. Maçta çok fazla pozisyon bulduğumuz söylenemez. Hatta gol pozisyonunda Guti'nin enfes pasına rağmen o topun gol olması da oldukça zordu fakat Bobo öyle bir vurdu ki hala nasıl gol olduğunu anlayabilmiş değilim. Yine Guti'yi değinmek istiyorum, bu adam gerçekten bu sezon çok iş yapar. Geriden hiç alışkın olmadığımız türden inanılmaz paslar atıyor. Bugün yine yönetmen koltuğundaydı ve harika işlere imza attı.

Maçı bir şekilde kazandık, bu konuda pek konuşmak istemiyorum. Dediğim gibi inanılmaz diye tanımlayabileceğim bir oyun yoktu ortada. Arada bir yıldızlarımız maça heyecan getirdi ki bu da beklenen bir şeydi. Yıldızı olan takım olmanın avantajlarını kullanmaya başladık artık. Bunu görmek oldukça güzel. Benim esas değinmek istediğim nokta Bucaspor oyuncularının bugün yaptığı çirkeflikler ve hakemlerin buna kayıtsız kalmalarıydı. Bugün Bucaspor maçı 10 kişi tamamladıysa takım olarak buna şükretmeliler. Olacak iş değil yahu. Adamlar ciddi ciddi futbol oynamaya değil güreşmeye gelmişler. Bugünkü gerilimli maçın sebebi Bucaspor futbolcularıydı şüphesiz. Hele ki bir pozisyonda Guti'yi ceza sahasına girerken indirmeleri ve hakemin devam kararı olacak iş değildi. Rezaletti adeta. Daha büyük bir rezalet ise kornerleri nedense yerinden kullanmamalarıydı ki o konuda kendilerine diyecek hiçbir şey bulamıyorum.

Tekrar Beşiktaş'a geçecek olursak, sahada bugün bizleri büyüleyen birisi daha varsa bu kesinlikle Necip'ti. İnanılmaz bir oyun ortaya koyuyor ve biz şanslı Beşiktaş taraftarları onu hayranlıkla izliyoruz. Bu çocuk umarım bugünkü Bucaspor futbolcuları gibi kasaplara denk gelmez ve yıllarca Beşiktaş'a hizmete eder. Çünkü kendisinde inanılmaz bir potansiyel var ve eminim ki bu çocuk büyük bir şanssızlık yaşamazsa yıllar sonra da Beşiktaş'lı Necip olarak anılacak.

Bir de kısaca Erhan'a değinelim son söze girmeden önce. Erhan inanılmaz mücadeleci bir oyuncu, sürekli koşuyor çabalıyor fakat sanırım bizim istediğimiz türden bir oyuncu değil. Bugün de ileri çokça çıktı fakat maalesef tek bir doğru hareketini göremedik. İlerde bir gün Quaresma da "eeh yeter ulan sana pas mas yok s.kerim ha" diye çemkirirse işler karışır, suçlu da Quaresma olur. Aman diyim. Felaketi erken önlemek lazım. Geçen yılki Ekrem'e bile razıyım hatta Erhan hep böyle olacaksa.

Son söz olarak, bugünkü galibiyet hala bizim için pek bir anlam ifade etmiyor. Hala forvet transferine ihtiyacımız var. Schuster de sanırım hala takımı tanıyamamış ki Nobre'den bir şeyler bekliyor. O da zamanla düzelir diyelim artık. Galatasaray'ın kaybbetiği haftada galibiyet almak güzeldi, haftaya devamını da bekleriz.

Hiç yorum yok: