14 Temmuz 2010 Çarşamba

Exam

Büyük bir şirketin önemli bir pozisyonunda açık vardır ve bu işe 8 kişi adaydır ve bu 8 aday son bir teste tabi tutulurlar. Kazanan işi alacaktır. Konu oldukça basit, fakat ilgi çekici.

Film boyunca topu topu 10 tane oyuncu görüyoruz. Tek bir mekan. Bu tip tek mekanda geçen az oyunculu filmler genelde sıkıcı gelir bana fakat bu kez farklıydı. Bir kere film baştan sona kadar izleyicinin ilgisini çekmeyi başarıyor. Sürekli bir soru işareti var ki filmin kendisi soru zaten ve siz de bu testin içinde kendinizi buluveriyorsunuz. O karakterlerle beraber testi çözmeye çalışıyorsunuz. Tabi test boyunca karakterler arasında rekabet de olduğundan bolca gerilim dolu dakikalar da yaşayabiliyorsunuz ki zaten filmin türü gerilim. Hatta türünden, testten ve beklenmedik son beklentisinden dolayı filmi izlerken çok defa aklıma Saw serisi de gelmedi değil. Neyse, film gayet güzel bir şekilde ilerledikçe insan bomba etkisi yaratacak bir son bekliyor fakat bu noktada film bunu maalesef başaramıyor. Zaten başarsa adını oldukça fazla duyacağımız bir yapım ortaya çıkardı tahminim. Ama burdan filmin sonunun kötü olduğu da anlaşılmasın. Kötü-Orta-İyi son arasında benim için orta ve iyi arasında ortaya yakın bir yerde yer aldı bu filmin sonu.

Son söz olarak, ne çok iyi, ne de kötü. Film 1 saat 36 dakika ve ben bu sürenin 1 saat 30 dakikasından beklediğimi fazlasıyla aldım. Eğer başyapıt değil de, zaman geçirecek kısa süreli bir yapım arıyorsanız, tavsiyemdir. Eminim ki pişman olmayacağınız bir bir buçuk saat geçireceksiniz filmi izlerken.

Hiç yorum yok: