23 Temmuz 2010 Cuma

Víkingur Gøta 0 - 4 Beşiktaş

İki farklı yarı vardı. Birinci yarı oynayarak işi bitirdik, ikinci yarı ise antremanımızı yaptık ve eve dönüş hazırlıklarına başladık. Quaresma'dan gol, olmazsa asist istemiştim maç öncesi yazımda. Golü bulamadı yine fakat bence oldukça iyi bir futbol oynuyor. Zaten sanırım 3 asist ondan geldi ki 4-5 de olabilirdi bu. Yaptığı asistlerden, oynadığı oyundan daha önemli nokta da şu ki, Quaresma Türkiye'ye gelirken kafalardaki en önemli soru işareti oynayıp oynamayacağıydı. Deplasmanlara gitmez takımda huzuru bozar diyenler oldu ki haklılardı. Ancak şöyle bir maçta, şöyle bir sahada bile bu adam böyle oynuyorsa eğer anlamak gerekir ki bu adam futbol oynamaya gelmiş, tatile değil.

Değinmek istediğim bir diğer nokta ise Nihat. 2 maçta 3 golle şimdilik geçen senenin etkisinden kurtulmuşa benziyor. Baksanıza resimde ne kadar da mutlu, eski Nihat gibi pozlar falan. Güzel şeyler bunlar. Eğer eski günlerine dönebilirse zaten bu sezonki en önemli transferlerimizden birisi olacaktır. Tabi takım hakkında da Nihat hakkında da bir şey söylemek için henüz çok erken zira rakip oldukça güçsüz.

Bobo da yine atmış hafızaya, gerekeni yaptı. Döndü vurdu. Sırtı dönük oynayabilen forvet. Tam Ömer Üründül tarzı. İzlemiştir umarım maçı. Helelelööööoooyyy diye oturduğu yerde sevinmiştir.

Biraz da ATV hakkında konuşup yazıyı bitirelim. Feroa (Faroe değil dikkat) Adaları'nda 22 saat boyunca gündüz varmış sadece 2 saat hava kararıyormuş defalarca bunu öğrendik. Her seferinde de ekranları başına yeni geçenler var diyerek aktardı spiker bunu bize. Bol bol teşekkür almıştır tahminim. Ha bir de yorumcu vardı ki Ömer Üründül özleten cinstendi. Ömer Üründül demişken de tribünlerde 3-5 kişi vardı ve bunlardan birisi arada bir vuvuzela çalıyordu tek başına. O da fazlasıyla küfür yemiştir eminim ki. Ben ettim şahsen. O 3-5 kişiden birisini de Bobo indirdi zaten. Kafaya çok güzel çaktı. O çocuğun durumunu merak ediyorum mesela şu an. Birden etrafına toplandılar zaten, çocuk çuval gibi yığılınca öyle.

Neyse, çok sevdik seni Vikingur. Gerek işçi takımı olman, gerek bizler için resmi sitende karşılama mesajı olarak "Biz Vikingur size Faroe Adalari ya hos geldiniz diyorum ve bir onur size karsi futbol oynamak için..." yazman, gerekse de sıcak bir takım olman çok hoştu ama yolumuz buraya kadarmış. İlerleyen yıllarda başarılar. Biz şimdi önümüze bakalım.

Hiç yorum yok: