12 Temmuz 2010 Pazartesi

İnci Sözlük

İnci Sözlük diye bir oluşum var. Bilmeyeniniz yoktur heralde, şimdi anlatacam bunların ne yaptıklarını aklımın bildiğince. Bu adamların artık işin b*kunu çıkardğını düşünenler var bir de, bunlara cevap niteliğinde olacak biraz da. Özellikle son "civciv" olayından sonra şiddetle İnci Sözlük'ün boş, salakça bir oluşum olduğu söylenmekte toplumun ahlakını bozduğu iddia edilmekte.

İnci'den önce güzel ülkemizde cinayetler, tecavüzler, tacizler, hırsızlıklar, çocuklara karşı cinsel istismarlar yoktu. Hep bu İnci yüzünden türedi böyle şeyler.
Normal hayatında İstanbul Türkçesiyle konuşup Amerikan filmlerindeki "fuck"ı "kahretsin" diye bilen insanlar, İnci'yi gördükten sonra hayvanlaştı...

Komiksiniz!

İnci'nin amacını "küfredip rahatlıyorlar işte, futbol maçına gidip küfretmek gibi bir şey" diye tanımlamak da garip geliyor biraz bana. İnci, insanların hiçbir yerde bulamadığı anarşik ortamı sağladı insanlara. Özgürlüğün reddedilemez hazzını yaşattı, yaşatıyor. Bu özgür ortamı suistimal edecek kişiler elbette çıkacaktır. Ancak bence bunlar istisnadır, kuralsa İnci Sözlük'ün sisteme başkaldırı oluşudur.

Asıl eleştirdikleri nokta ise eminim ki sizin de bildiğiniz Ekşisözlük'ün o aristokrat tavırları. İnci Sözlük halkın sözlüğüdür, dışarıya baktığında gördüğün insanlar var orda. Trafik sıkıştığında birbirine küfreden insanlar, İncisözlük'teki insanlar. Herhangi bir hayvanlık yapıldığında İnci Sözlük eleştirilecekse öncelikle toplumu eleştirilmeli.

Çok fazla yerde İnci Sözlük'ü savundum, bundan çok fazla haz almıyorum ama hala güzel bir şeyler yaptıklarına inanıyorum.

Ha bu arada yazı çok uzun oldu, özet geç p*ç diyenleriniz olursa da şöyle özetleyebilirim: İnci haklı beyler!

Hiç yorum yok: